Izvor:Foto: Printskrin/Instagram/divaccp/Milena Anđela

"PORODICA JE CENTAR": Divčeva ćerka o biološkim roditeljima

Izvor: Nportal

16.09.2024.

14:02

SLAVNI par košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Ana imaju dva sina Luku i Matiju. Međutim, rešili su da usvoje devojčicu, odnosno ćerku. Petra je bila beba kada je došla u njihov dom, a sada je otvorila dušu o svemu što je proživela.

Petri je u početku teško padalo kada su neki umeli da kažu ima "dva oca i dve majke", ali je to vremenom prestalo da utiče na nju:

- Sada ne dobijam te komentare. Najdraže od svega mi je što se više ne piše usvojena ćerka, već samo Petra Divac. Usvajanje jeste veliki deo mene, ali nije to jedina moja karakteristika. Student sam, radim i svašta još toga planiram da uradim. Ne dotiče me ništa više. Znam koja je svrha ovog programa i time se vodim – ispričala je ona.

Veliki broj parova želi da usvoji dete, ali se zbog količine dokumentacije predomisli.  Petra ističe da način za smanjenje dokumentacije ne postoji, samo je potrebna ljubav i istrajnost.

BloombergAdria.com

 

- Za mene je porodica jako bitna, podrška roditelja naročito. Oni su me pustili u svet, nije im bilo lako. Moji roditelji su uvek iskreni sa mnom – uvek će mi reći da li sam na pravom putu ili ne – kaže ona i otkriva koji je najkorisniji savet dobila od Ane i Vlada Divca:

- Moji roditelji kažu: “Budi to što jesi, ostani iskrena prema sebi, prva si sama sebi prijatelji neprijatelj. Sami sebe uvek osuđujujemo najviše u onome što radimo. Ja se trudim da živim svoju istinu i pričam svoju istinu.

Ćerka slavnog para je kako kaže zbog situacije u koju je život stavio odrasla rano, a sada želi da završi fakultet i da radi na fondaciji Ane i Vlade Divca: 

- Ne treba nigde žuriti. Svi koji imaju 15, 16 godina neka uživaju u svojoj mladosti, ja koja ima 26 godina im to kažem (smeh). Svoje tinejdžerske godine ne bih menjala, volela sam da se družim, izlazim, putujem, da vidim svet. Ko je u mogućnosti, treba da vidi svet, da sve to proživi. Ne mogu da verujem da ću da zvučim kao moja mama, ali škola je jako važna. Smatram da treba završiti fakultet, vidim koliko je meni ovo što sam pauzirala napravilo veliku razliku. Vidim koliko mogu da napredujem sa fakultetom i bez njega.

BloombergAdria.com

 

Petra Divac je otkrila da li ima želju da upozna biološke roditelje: 

- Ne, baš ne. Volim svoju braću, mamu, tatu. Zasad ne vidim potrebu za daljom istragom –istakla je Petra i dodala da joj je porodica veoma važna i da će biti srećna sve dok bude imala prave ljude oko sebe:

- Mi smo se uvek držali toga da je porodica jako bitna, moji su nas leti dovodili ovde da provodimo vreme sa rodbinom. Porodica je centar svega, sve potiče iz kuće, ljubav, iskrenost. Kad dođem kući čujem se sa mamom, tatom, pričam sa dečkom o mnogo toga o poslu, projektu. Volim da znam da sam okružena iskrenim ljudima i koji mi žele iskreno dobro. Podrške pravih ljudi nikad ne manjka i nikada dosta.

(Blic)