Izvor:Foto: Arhiva Novosti/Profimedia

AJNŠTAJN DORUČKAO SAMO OVO: Hrana koju obožavaju Srbi

Izvor: Nportal

17.09.2024.

08:00

Ovo je najveće iznenađenje

Albert Ajnštajn je bio jedan od najistaknutijih naučnika na svetu. Mnogi su se divili njegovom radu i posvećenošću, a iza svega stoji mnogo truda i odricanja.

Mnogi se pitaju i kako se on hranio, jer i ishrana dosta utiče na rad mozga i celokupni posao i sada je otkriveno šta je jeo.

Kako je doručak najvažniji obrok dana, ovaj naučnik je shvatio koliko je važno dati mozgu malo energije na početku dana. NJegova pomoćnica Herta Valdov, dala je brojne intervjue o svom iskustvu rada za Ajnštajna i koja je tvrdila da je uvek jeo pržena jaja i to najmanje dva, puter i hleb svako jutro.

Pritom, voleo je pečurke i med, toliko je da je pečurke jeo tri puta dnevno, piše „Inverse“. Tost je mnogo voleo i uvek je bio deo njegovog doručka.

Moramo priznati da su jaja često odabir i u Srbiji i da je to, kada recimo doručkujemo kod kuće, prvi izbor kada je reč o prvom velikom obroku u danu.

Kada je reč o ručku, često i zaboravi na ovaj obrok, kako se i požalio svom drugom sinu. Ipak, kada bi se to desilo, voleo je da pojede pasulj iz konzerve. Za večeru je ponekad jeo kobasicu, sa sirom, voćem i čajem.

(Ona.rs)