Izvor:Foto: Instagram printskrin/vesnarradovic/Milena Anđela

BOLI... Žena Vuka Bojovića neutešna - oglasila se (FOTO)

Izvor: Nportal

17.09.2024.

14:26

Vuk Bojović preminuo je pre tačno deset godina...

Legendarni Vuk Bojović, dugogodišnji direktor Beogradskog zoološkog vrta i vajar veći deo života posvetio je životinjama.

Najranije detinjstvo Bojović je proveo u selu Zminica na Durmitoru. Sa tri godine ostao je bez oca Luke, predratnog učitelja, koji je poginuo kao pripadnik četničkih jedinica.

Diplomirao je i magistrirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Uradio je tridesetak bisti, među kojima i biste Veljka Vlahovića, Dragana Kovačevića, Stojana Cerovića, Save Kovačevića.

BloombergAdria.com

Bio je po diplomiranju prvo slobodni umetnik, zatim profesor u osnovnoj i srednjoj školi. Predavao je i u Višoj trgovačkoj školi u Beogradu, gde je od 1982. do 1986. godine bio direktor. 

Na funkciji direktora Beo zoo-vrta bio je od 1. maja 1986. godine do smrti.

Iz dva braka imao je četvoro dece. Iz prvog braka sa Anđelkom Bojović otac je Luke Bojovića, ubijenog Nikole i Marije. A u drugom braku, sa novinarkom Vesnom Radović, ima ćerku Mašu, poznatu beogradsku rediteljku i novinara.

Baš danas, na njegovu godišnjicu smrti, Vesna se oglasila na Instagramu objavivši suprugovu fotografiju i samo nekoliko reči. 

- Moj Vuk. 17. 9. 2014 - 17. 9. 2024. Boli, boli, boli... - napisala je neutešna Vesna koja je iz ljubavi sa Vukom dobila ćerku Mašu, koja se takođe oglasila na Instagramu i objavila set prelepih slika sa ocem. 

(Hello)