Izvor:Foto: Tanjug/Sava Radovanović

NAPRASNO MU SE SLOŠILO: Odloženo suđenje Miki Aleksiću

Izvor: Nportal

20.09.2024.

14:08

SUDIJA Zoran Božović prekinuo je na kratko suđenje Miroslavu Miki Aleksiću. Razlog zbog koga je sudija odredio pauzu je to što je branilac Miki Aleksića ušao u raspravu sa njim. Braniocu je izrečena poslednja opomena, a 15 minuta kasnije okrivljenom se naglo slošilo zbog čega je suđenje odloženo za ponedeljak.

Danas se u Višem sudu sudilo profesoru glume Miki Aleksiću za seksualno zlostavljanje i neprimerene polne radnje. Među svedocima bila je i Mina Radovanović, devojka koja je pohađala glumu u školi "Stvar srca" i koja je doživela određenu vrstu seksualnog uznemiravanja.

BloombergAdria.com

 

Mina je rešila da prijavi Aleksića posle teksta u "Blicu" da je optužen za silovanje. Tada je rešila da sa svojom najboljom drugaricom ode da prijavi Aleksića, ali ne kao oštećena, već kao svedok, jer je smatrala da je u odnosu na ono što se desilo drugim devojkama, "ona bila samo uznemiravana".

Mikin advokat tražio je da dobije reč i krenuo je svedokinji da postavlja bezbroj pitanja, od kojih je većina odbijena jer je postavljao pitanja citirajući njen iskaz, što sudija nije dozvoljavao.

BloombergAdria.com

Tada je branilac okrivljenog ušao u raspravu sa sudijom, a potom je sudija odredio pauzu od 15 minuta i opomenuo advokata da mu je to poslednja opomena.

Posle pauze se vratio i saopštio sudiji da Aleksiću nije dobro i da ne može da prati suđenje. 

Sudija je prekinuo suđenje nakon što je Aleksić potvrdio reči advokata o njegovom zdravstvenom stanju. 

Na suđenje je došla i žrtva Aleksića, Milena Radulović, njeni roditelji, kao i glumac Radovan Vujović čije je saslušanje bilo predviđeno za danas.

Naposredno nakon njih, na suđenje je stigao i Miroslav Mika Aleksić u pratnji supruge i advokata.

Podsećanja radi, na prethodnom suđenju Miroslavu Miki Aleksiću za silovanja i seksualna uznemiravanja učenica škole "Stvar srca" saslušana je glumica Iva Ilinčić. Ivino svedočenje je i poslednje od žrtava Mike Aleksića. 

BloombergAdria.com

 

Današnje suđenje je obeleženo sramnim ponašanjem branioca Miroslava Mike Aleksića, koji je ponovo odlukom sudije kažnjen sa 100.000 dinara zbog nepoštovanja suda.

On je Ivu Ilinčić ispitivao dva sata, a brojna pitanja koja joj je postavio sudija je odbio, jer je neretko predočavao žrtvi šta je govorila u iskazu u tužilaštvu.

Branilac Aleksića, Ivu Ilinčić je pitao da li je bila kažnjavana umivanjem i zbog čega o kaznama nije pričala roditeljima

- Imala sam strah od njega. Gledala sam ga kao oca. On nas je vređao i to me je pogađalo smatrala sam da je to što je radio bio deo školovanja - izjavila je uplakana Iva. 

Milena je iznela svoje svedočenje u kome kaže da ju je Mika Aleksić silovao. 

(Blic)