Izvor:Foto: Nenad Živanović, D. Milovanović

KAO FATALNA CRNKA: Kako je Rada Živković postala mis Juge?

Izvor: Nportal

21.09.2024.

07:44

Starije generacije je znaju i iz vremena kad je bila najlepša Jugoslovenka...

U konkurenciji dvadeset devojaka pobedila je nadmoćno, a to se ponovilo i u Beogradu. Tako je Radmila Živković tek u drugom pokušaju osvojila titulu mis Jugoslavije.

Glumica Radmila Živković preminula je u četvrtak 20. septembra nakon duge i teške bolesti. Publika će je zauvek pamtiti kao odsečnu i vrcavu damu koja se nikada nije libila da kaže šta misli.

Iako je bila vanvremenski talentovana glumica, a što je pokazala i ulogom koja ju je obeležila u predstavi Gospođa ministarka, ona je bila i jedna od lepših dama svog vremena.

BloombergAdria.com

Starije generacije je znaju i iz vremena kad je bila najlepša Jugoslovenka. Radmila je tek iz drugog pokušaja postala mis Jugoslavije. 

U kišno septembarsko jutro krenuli su u Zrenjanin na priredbu za Izbor za mis Srbije 1968, voditelj Mića Orlović i poznata manekenka Tamara Bakić koja je bila "zadužena” za devojke.

Zakasnili su više od pola časa, jer je glumac i spiker Dejan Đurović dan ranije obećao da će dovesti, u poslednjem trenutku, još jednu kandidatkinju.­

"Garantujem vam da će ova devojka biti mis Jugoslavije",­ govorio je Đurović. Ali kada se pojavio sa crnokosom Radmilom Živković, Mića Orlović i Tamara Bakić nisu bili oduševljeni. Visoka devojka delovala je zbunjeno i stidljivo.

BloombergAdria.com

Tako se ponašala i na priredbi u Zrenjaninu. Žiri kao da joj nije poklonio posebnu pažnju. Dospela je među šest najlepših i tu "stala". Nije postala čak ni jedna od pratilja i finalna priredba na Zlatiboru održana je bez nje.

Međuti, sledeće godine na filmskom festivalu u Puli Radmila Živković pojavila se među glumicama. Igrala je malu, epizodnu ulogu seoske mlade u ratnom filmu Vlade Pavlovića "Oseka". Ali je više plenila svojom pojavom u festivalskom šarenilu. Kao da se prolepšala, postala sigurnija, u svakom slučaju elegantnija. Foto­reporteri su se utrkivali koji će pre daje snimi za naslovnu stranu svog lista.

Tu, u Puli, predloženo joj je da i ove godine konkuriše za "mis Srbije". Odlučno je odbila, sećajući se neprijatnog iskustva iz Zrenjanina. Ipak, organizatori su joj poslali poziv i ona se pojavila među kandidatkinjama za najlepšu devojku Srbije. U konkurenciji dvadeset devojaka pobedila je nadmoćno, a to se ponovilo i u Beogradu. Tako je Radmila Živković tek u drugom pokušaju osvojila titulu mis Jugoslavije 1969.

(Kurir)