Izvor:Foto: N. Skenderija

DAČIĆ I RADMILA PORODIČNO VEZANI: "Ja sam im zet"

Izvor: Nportal/D. Cakić

24.09.2024.

12:24

GLUMICA Radmila Živković preminula je 20. septembra u 72. godini u Beogradu, a komemoracija je održana u Narodnom pozorištu.

Oproštaju od legende srpskog glumišta prisustvovala je rodbina, brojne kolege i poštovaoci, koja će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, što je potvrdila njena ćerka Bojana Bambić, takođe glumica.

Pored ćerke, komemoraciji je prisustvovao i njen otac - Radmilin bivši suprug Predrag Bambić, koji stigao zajedno sa glumcem Svetislavom Buletom Goncićem.

BloombergAdria.com

Govorima su se od Radmile Živković upravo Bule Goncić, kao i ministar kulture Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Na ivici suza bio je ministar Dačić, koji se od Radmile Živković opraštao i "službeno", ali i na ličnom nivou pošto su bili porodično vezani.

- Opraštamo se od naše Rade. Nas dvoje smo bili i porodično vezani, jer ja sam, da tako kažem, njihov zet. A vi znate da gde vam je žena, tu ste i vi. Tako da smo se i na taj porodičan način više od 30 godina bili vezani i zato mi je teško da govorim u ovom trenutku - započeo je Dačić i nastavio:

BloombergAdria.com

- Teško mi je da objedinim i taj umetnički, profesionalni, društveni, a i naš zajednički, lični deo njenog života. Zato kao da mi se čini da ona i sad nešto glumi, da je sve deo neke predstave – kao što smo je godinama doživljavali. Mogu samo da dodam da pre nego što sam je lično upoznao, naravno da je ona i tada već bila legenda u svojoj profesiji. Ona se odmah, od prvih trenutaka na sceni nametnula talentom  - zaključio je ministar unutrašnjih poslova.