Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Free High-Quality Documentaries

BUTINA SAŽVAKANA: Muškarca na safariju napao nilski konj FOTO

Izvor: Nportal

27.09.2024.

08:40

BRITANAC je ostao "gadno sažvakan" nakon što ga je napao nilski konj na vožnji kanuom u Zambiji, piše Sky News.

Roland Čeri (63) bio je u junu sa suprugom Širli na petonedeljnom safariju kada je nilski konj napao njihov čamac i zgrabio ga - ostavivši Rolanda zaglavljenog u čeljusti sisara. Tom prilikom muškarac je zadobio teške povrede nogu, ramena i stomaka.

Dok je Širli uspela da otpliva od nilskog konja, Roland je iščašio rame kada je životinja udarila u kanu, zbog čega nije mogao da pliva na sigurno.

- Bio sam tamo kao patka za vodu. Nilski konj je došao i zgrabio me odozdo i odvukao na dno reke pre nego što me pustio. Pomislio sam, pa, možda ću umreti ovde - rekao je Roland za Skaj njuz o njegovoj nezgodi tokom safarija. 

Dodao je da mu je trebalo nekoliko trenutaka da shvati šta se dešava.

- Misliš, o moj Bože, šta je sa mnom u vodi? Bolje da odem odavde. Nisam bio svestan šta se dešava - dodao je on. 

- Pogledao sam u ​​butinu, bilo je stvarno sažvakano. Video sam da mi meso viri iz šortsa, a i krv na levoj strani. Imao sam rane po stomaku ali tada nisam  bila svesan u to vreme jer je sve bilo pokriveno prslukom za spasavanje Tek kasnije sam shvatio koliko sam teško povređen - ispričao je ovaj Britanac. 

Rolandu je jedan od hirurga koji ga je kasnije lečio u Južnoj Africi rekao da "nikada ranije nije sreo nikoga ko je preživeo napad nilskog konja".

- Napadi nilskog konja su češći nego što se generalno misli. Oni uglavnom napadaju lokalno stanovništvo na rekama u tom delu Afrike i izuzetno su opasni - rekao je Roland.

Roland sada prikuplja sredstva za bolnicu Mtendere Mission u Zambiji, za koju kaže da mu je nesumnjivo spasila život.