Izvor:Foto: Profimedia

PROBLEMI ZA SINERA: WADA traži suspenziju do 2 godine!

Izvor: Nportal

28.09.2024.

10:26

SVE je šokirala vest da je Janik Siner u martu dva puta bio pozitivan na doping. Ipak, Italijan nije proglašen krivim i dozvoljeno mu je da nastavi da igra. No, čini se da bi sve moglo da se promeni.

Naime, Svetska antidoping agencija (WADA) žalila se na odluku da se prvi na ATP listi proglasi nevinim i traži da se suspenduje do dve godine, prenosi "Gazeta delo Sport".

- Svetska antidoping agencija potvrđuje da je uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u četvrtak 26. septembra na slučaj italijanskog tenisera Janika Sinera, kojeg je Međunarodna agencija za integritet tenisu proglasila nedužnim, odnosno, da nema njegove krivice što mu je dva puta u uzorku pronađena zabranjena supstanca klostebol, u martu 2024. godine. WADA smatra da odluka da "nije kriv ili da je nedužan" nije prihvatljiva - saopštila je WADA.

Takođe se ističe da se traži suspenzija Janika Sinera na period između jedne do dve godine, ali i da se ne zahteva brisanje njegovih rezultata ostvarenih u periodu kada je imao pozitivne doping nalaze.

Podsetimo, Italijan je ove godine osvojio dve grend slem titule - Australijan open i Ju-Es open.