Izvor:Foto: Antonio Ahel/ATAImages

IZRAŽAVAM ŽALJENJE: Jadranka odustala od takmičenja za Evrosong

Izvor: Nportal

01.10.2024.

10:23

CRNA Gora će posle dve godine ponovo učestvovati na svetskom muzičkom takmičenju "Pesma za Evroviziju 2025".

U medijima se pojavila informacija da će se na "Montesongu", crnogorskom muzičkom takmičenju za izbor predstavnika na Evroviziji pojaviti Danica Crnogorčević i Jadranka Barjaktarević. 

Pevačica Jadranka Barjaktarević se oglasila i istakla da neće učestvovati na pomenutom takmičenju. 

- Velika zauzetost i obaveze celog tima nisu dopustile da kompoziciju pripremimo do zadatog termina. Kako je celi tim o svim prethodnim snimljenim kompozicijama razmišljao do poslednjih detalja, konstatovali smo da nismo u mogućnosti da na tom nivou odgovorimo za ovako važnu priliku, te zajednički doneli odluku da pesmu uradimo u narednom periodu na način kako zaslužuje i pratimo naredne konkurse. Još jednom izražavam veliko žaljenje zbog nemogućnosti da i ove godine učestvujem, poručila je Jadranka Barjaktarović u saopštenju.

Kako pišu mediji, pesme za ovo takmičenje su navodno poslali i Danica Crnogorčević, pevačica etno-pesama, kao i Boban Rajović.

- Oduvek sam govorio da bih voleo da učestvujem na takvom festivalu jer volim izazove, a i pesma koju bih predao morala bi da bude u nekom drugom fazonu. I samim tim bi se nešto desilo, da ne bude sve sterilno, ipak trajem 25 godina i potrebno mi je da me nešto pokrene. A što se tiče pitanja da li sam ove godine predao pesmu, to će se vrlo brzo saznati. Svakako mi je drago što će Crna Gora opet da se takmiči - rekao je Boban Rajović.

Montesong zajednički organizuju Javni servis Crne Gore i Udruženje estradnih umetnika i izvođača. Montesong 2024, kako su najavili organizatori, pobednika će dobiti kombinacijom glasova stručnog žirija i publike. Stručni žiri na Montesongu biće sastavljen od renomiranih muzičkih profesionalaca, medijskih stvaralaca i predstavnika organizacija koje prate Eurosong.

- Dok će publika imati pravo na 50 odsto odlučivanja. Odnos glasova biće određen po evrovizijskom principu – pola žiri, pola publika, poručili su organizatori.

#VIP #Jadranka Barjaktarović #Danica Crnogorčević #pevačica Jadranka Barjaktarović #Montesong #Pesma za Evroviziju Crna Gora