Izvor:Antonio Ahel/ATAImages/Novosti

BORINA UDOVICA ZABRANILA FILM O NJEMU: Produkcija se oglasila

Izvor: Nportal

02.10.2024.

16:53

Prenosimo saopštenje autorske ekipe...

Legendarni Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, preminuo je 4. septembra, a muzički svet i dalje oseća veliku prazninu zbog njegovog odlaska.

U njegovu čast ubrzo je napravljen i film "Riblja Čorba - Pesme bez kojih se ne može" koji je trebalo da bude emitovan večeras 2. oktobra. Ipak, iz organizacije "Dok'n'Ritam" festivala su se oglasili i naveli da je premijera ipak otkazana i to u poslednji čas.

Kao razlog naveli su neslaganje na koje je autorska ekipa naišla od strane njegove udovice.

BloombergAdria.com

- Nažalost, film 'Riblja Čorba - Pesme bez kojih se ne može', danas neće biti prikazan. Prenosimo saopštenje autorske ekipe:

Žao nam je što moramo da vas obavestimo da projekcija filma 'Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može', koja je bila zakazana za večeras u “Dorćol platzu” - neće biti održana.

Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužni smo, međutim, da kažemo da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali.

Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da je ona osoba koja je provela zadnje godine života sa njim, da je ne bismo bespotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, odlučili smo da otkažemo večerašnju projekciju, pisalo je u objavi.