Izvor:Foto: Profimedia

DONETA ODLUKA: Iskopavaju telo Dijega Armanda Maradone

Izvor: Nportal

02.10.2024.

17:44

OVIH dana počinje suđenje medicinskoj sestri, članici Maradoninog medicinskog tima, u vezi sa uzrocima njegove smrti i mogućem nemaru lekara.

Argentinsko pravosuđe odobrilo je prebacivanje posmrtnih ostataka Dijega Maradone, preminulog 2020. godine, u budući mauzolej, po zahtevu njegove dece, koja žele da se olakša odavanje pošte fudbalskom idolu Argentine.

Maradonina deca žele da posmrtni ostaci argentinske fudbalske ikone, koja počiva na privatnom groblju u Bela Visti u predgrađu Buenos Ajresa, budu preneti u centralni okrug i drevnu luku Madero.

- Na tom mestu će biti mauzolej "Memorijal M10" kako bi argentinski narod i građani sveta mogli da odaju počast onome ko je bio najveći idol Argentine - rekla su Maradonina deca.

BloombergAdria.com

To zdanje treba da bude gotovo 2025. godine i za sada nisu poznati drugi detalji.

Maradona je umro u 60. godini od kardio-respiratornih problema 25. novembra 2020. godine. Preminuo je u bolnici gde se oporavljao posle neurohirurškog zahvata zbog hematoma u glavi.

Inače, ovih dana počinje suđenje medicinskoj sestri, članici Maradoninog medicinskog tima, u vezi sa uzrocima njegove smrti i mogućem nemaru lekara. Glavno suđenje se vodi protiv sedam lekara - neurohirurga, lekara opšte prakse, lekara u klinici, psihijatra, kliničkog psihologa, glavne sestre medicinskog osoblja. To suđenje će, posle nekoliko odlaganja, početi u martu 2025. godine.

(Novosti.rs)