Izvor:FOTO: MUP KS / Printskrin Instagram verenaofficial_

Uhapšena pevačica - skrvala pripadnika škaljarskog klana

Izvor: Nportal

03.10.2024.

10:36

ZA TRAŽENIM pripadnikom škaljarskog klana bila je raspisana Interpol poternica.

Pevačica Verena Cerovina iz Sarajeva i njen pomagač Ognjen O. uhapšeni  su zbog sumnje da su pomagali u skrivanju nedavno uhapšenog člana škaljarskog klana Ognjena Orašanina.

BloombergAdria.com

 

Odović i Cerovina uhapšeni su u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo.

- Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana poternica, inače pripadnika Škaljarskog klana - saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da su prilikom hapšenja kod osumnjičenih oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom delu - navode u MUP-u Srpske.

Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično đelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

Telegraf