Izvor:Foto: Profimedia

2 stvari od kojih NAJVIŠE STRAHUJU građani Nemačke

Izvor: Nportal

10.10.2024.

15:34

SAMO 22 odsto ispitanih, što je najniža vrednost do sada, strahuje od gubitka posla.

Nemački građani najviše strahuju od inflacije i migracije, pokazalo je istraživanje objavljeno u sredu.

– Ispitanici su već treću godinu zaredom rekli da se najviše plaše inflacije, ali se povećava i strah od posledica migracija – kaže se u studiji osiguravajućeg društva R+V.

Čak 57 odsto ispitanih izjavilo je da se plaši inflacije, a 56 odsto strahuje od negativnih posledica migracija. Na trećem mestu je strah od gubitka mesta za život.

BloombergAdria.com

Strah od negativnih posledica migracija, kao što su porast kriminala i ekstremizma, najviše je porastao od poslednjeg istraživanja.

– Fundamentalni problemi migracije i integracije su godinama ignorisani, a to pokazuje i ovo istraživanje - kaže politikolog Izabel Borucki sa Univerziteta u Marburgu u intervjuu za Rojters.

Strah da država neće moći da se izbori sa posledicama migracija posebno je primetan na istoku zemlje, što su pokazali i poslednji lokalni izbori u ovom delu Nemačke, koji potvrđuju rast popularnosti onih partija koje snažno zagovaraju ograničavanje migracija.

BloombergAdria.com

Strah od inflacije je i dalje na prvom mestu uprkos zastoju rasta cena i rasta plata.

– Kada je novčanik u pitanju, Nemci su veoma osetljiv – rekao je vođa studije Griša Brauer-Rabinovic.

Istovremeno, samo 22 odsto ispitanih, što je najniža vrednost do sada, strahuje od gubitka posla, piše Poslovni dnevnik.