Izvor:Foto: Novosti

HAPŠENJA U BORU: Ugroženi Dankini roditelji - nađen eksploziv

Izvor: Nportal

11.10.2024.

14:47

PORED sredstva komunikacije, pronađeni su i pištoljski meci kalibra devet milimetara, kao i za sada neidentifikovana eksplozivna naprava sa štapinom i elektronskim detonatorom.

Boranin Dušan S. uhapšen je 9. oktobra zbog pokušaja izazivanja panike i nereda zbog toga što je, putem društvenih mreža, upućivao direktne pretnje roditeljima Danke Ilić.

U sredu 9. oktobra, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Boru njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. O detaljima u vezi sa konkretnim događajem, povodom kojeg je osumnjičenom određeno zadržavanje u ovom trenutku, a dok traje predistražni postupak, Osnovno javno tužilaštvo Bor nije htelo da iznosi detaljnije informacije.

Osim njega, prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je još jedno lice koje je preko iste medijske platforme upućivalo direktne pretnje roditeljima male Danke Ilić.

BloombergAdria.com

Radi obezbeđivanja dokaza, izvršen je pretres stana osumnjičenog, kog kojeg su pored sredstva komunikacije pronađeni i pištoljski meci kalibra devet milimetara, kao i za sada neidentifikovana eksplozivna naprava sa štapinom i elektronskim detonatorom.

Kod njegove vanbračne supruge pronađena je i određena količina opojne droge amfetamin.

BloombergAdria.com

Saznanja ukazuju na to da je Dušan S. u zadnje dve decenije bio izvršilac velikog broja krivičnih dela na teritoriji Srbije. Duži vremenski period proveo je na izdržavanjima zatvorskih kazni za koje je bio pravosnažno osuđen zbog izvršenja različitih krivičnih dela, počevši od teških krađa, pa do krivičnih dela u vezi sa suzbijanjem prometa narkotika i falsifikovanjem službenih isprava.

U toku 2023. godine je kod imenovanog pronađeno 17 kilograma različitih droga i postupak se vodi pred Visokim javnim tužilaštvom u Zaječaru.

(Zaječar online)