Izvor:Foto: Profimedia

Ribar rasporio ajkulu - pronašao STRAVIČNU stvar

Izvor: Nportal

12.10.2024.

10:38

Šezdesetosmogodišnja Amerikanka Kolin Monfo nestala je 26. septembra u moru u Indoneziji dok je ronila oko ostrva Puluau Reong, a njeno telo je, nekoliko dana kasnije, pronašao lokalni ribar, i to - u stomaku ajkule.

Monfo je krenula na ronjenje, ali nikada nije isplivala, jer je uletela u snažnu morsku struju, piše francuski list "Figaro".

Delove njenog tela otkrio je lokalni ribar nekoliko dana kasnije, i to u stomaku ajkule, 120 kilometara od ostrva Puluau Reong, odakle je Monfoova krenula na ronjenje.

- Mislio sam da je ajkula progutala plastiku ili mrežu za pecanje - izjavio je ribar i potvrdio da je kasnije shvatio da su u stomaku ribe bili ostaci žene.

Monfo je bila na odmoru sa suprugom Majkom kada se dogodila tragedija, a nakon jezivog otkrića proglašena je mrtvom.

- NJene otiske prstiju koriste američka ambasada i lokalna vlada kao dokaz smrti. To ne bi bilo moguće da ju je ajkula napala pre nekoliko nedelja - izjavila je prijateljica nastradale, Kim Sas.

Prema njenim rečima, njena prijateljica bila je odličan ronilac i da je uspešno izvela više od hiljadu zarona.

Suprug Kolin Monfo, Majkl kaže da ona ne bi volela da zna da je "ajkula umrla zbog nje" i da je njena smrt doprinela lošoj reputaciji ovih morskih grabljivaca.

(Tanjug)