Izvor:Foto: Profimedia

MISTERIJA U SIDNEJU: More izbacilo 2.000 crnih lopti

Izvor: Nportal

20.10.2024.

16:02

MORE je od utorka širom Sidneja izbacilo oko 2.000 misterioznih crnih loptica, od kojih su neke veličine loptice za golf.

Plaže u Sidneju u Australiji u subotu su ponovo otvorene za kupače pošto su vlasti sa obale uklonile hiljade crnih loptica, za koje je testiranjem utvrđeno da nastaju od hemikalija sličnih onima u kozmetičkim proizvodima i proizvodima za čišćenje.

More je od utorka širom Sidneja izbacilo oko 2.000 misterioznih crnih loptica, od kojih su neke veličine loptice za golf, zbog čega je zatvoreno osam plaža, uključujući kultnu plažu Bondi.

BloombergAdria.com

Zbog straha da su loptice vrlo otrovne pokrenuta je velika operacija čišćenja plaža.

"Na osnovu saveta Uprave za zaštitu životne sredine, sada možemo potvrditi da su kuglice sastavljene od masnih kiselina, hemikalija koje su u skladu s onima koje se nalaze u proizvodima za čišćenje i kozmetičkim proizvodima, i malo loživog ulja“, izjavio je izvršni direktor pomorstva Novog Južnog velsa Mark Hačings.

On je dodao da loptice, koje su se u petak pojavljivale u manjem broju, nisu štetne za zdravlje kada se ostave na pesku, ali se ne smeju dirati.

BloombergAdria.com

Uprava za zaštitu životne sredine Novog Južnog Velsa je navela da se laboratorijsko testiranje nastavlja kako bi se utvrdilo odakle su loptice došle. Plaže u Sidneju, poznate po zlatnom pesku i čistom moru, privlače turiste iz celoga sveta.