Izvor:Foto: ATA image/A. Ahel/D. Milenković

RADIO ZA ANU, ŽAL ZBOG TOME Predsednik Partizana-tekstopisac

Izvor: Nportal

26.10.2024.

20:05

RASIM LJajić otišao je u političku penziju, a nedavno je izabran nedavno za predsednika Privremenog organa Fudbalskog kluba Partizan.

Više od tri decenije aktivno je učestvovao u političkom životu Srbije, kao lider Socijaldemokratske partije Srbije, potpredsednik Vlade Srbije, ministar za rad i socijalnu politiku.

U poslednje vreme osvrnuo se ka stvarima koje su iznenadile javnost.

- Imao sam veliku tremu kako će sve da ispadne ali ispalo je zaista dobro. Celo leto smo pisali dok nismo došli do pravih tekstova. Ranije sam pisao pesme za Anu Bekutu i ostale pevače.

BloombergAdria.com

 

Moji prijatelji su me zamolili da stvorim autorske pesme za njih kada su saznali da imam talenta za to. Nekada po mesec dana ne mogu da ubodem ni jedno slovo, a nekada za sat vremena napišem celu pesmu.Teško pišem fikcije, više se osvrćem na prave događaje - rekao je LJajić i istakao:

- Smatram da su moje pesme rođene za pokojnog Tomu Zdravkovića, a on mi je bio model za kojeg bih voleo da sam mogao da pišem. 

BloombergAdria.com

 

Podsetimo, Rasim LJajić izabran je nedavno za predsednika Privremenog organa Fudbalskog kluba Partizan, a Partizan je na prvoj utakmici po dobijanju nove uprave savladao ekipu Čukaričkog rezultatom 3:1.

Oko 20.000 navijača je došlo na utakmicu i uspeli su da vide trijumf, iako je vrlo lago moglo da se dogodi da do njega ne dođe, pošto su "brđani" odigrali veoma dobar meč.

BloombergAdria.com

 

Inače, LJajić je posle nedavno održane sednice Skupštine "crno-belih" nije skrivao ni planove, ni kakva je aktuelna situacija.

- Imali smo sednicu. Izabran je novi Privremeni organ. Uz mene će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, privrednici Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i pravnik Boban Stanojević. Imamo velika sportska imena, finansijska. Ovu situaciju treba polako rešavati - izjavio je LJajić na konferenciji za medije.

- Pred nama je teška finansijska konsolidacija kluba, zato su tu biznismeni, a tu je i advokat koji će se baviti institucionalnim problemima. Hvala posebno Mijatoviću, kao i svim ostalim članovima koji su tu. Razgovarao sam sa stotinu fudbalera, različitih sfera društvenog i javnog života, većina je izrazila podršku, ali svi su govorili "nemoj mene, ja ću kasnije". Zato je ovo velika hrabrost da se velika fudbalska legenda kao Mijatović vrati - dodao je.

LJajić je rekao da je najrealnije da nova Skupština bude održana na kraju sezone.

- Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bismo ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova. Prečica nema ovde, niko nije izmislio recept na koji jedan klub ili kompanija stanu na noge bez bolnih rezova. Naš plan je da budžet sa 22 smanjimo na 16 miliona evra. Broj zaposlenih moramo da smanjimo za 20 odsto - dodao je LJajić.

On je ponovio da je najvažnija finansijska konsolidacija kluba.

BloombergAdria.com

 

- Najveći prihod je onaj koji ostvarimo na rashodnoj strani. Neće više država da pomaže, očekuje nas novi monitoring u decembru, opet ćemo na iglene uši da se provučemo. Mi moramo da pokažemo da štedimo, da mogu da dođem kod bilo koga da kažem da je Partizanu potrebna pomoć. Očekujemo dva miliona evra na transferima. Plate moraju da budu smanjene. Nećemo radnoj zajednici ili na Teleoptiku da smanjujemo plate, ali hoćemo one najveće. Na biznis strani želimo da napravimo biznis pul od privrednika koji vole Partizan, da možemo da podebljamo budžet da držimo glavu iznad vode. Da se dočepamo januarskog prelaznog roka, da se otarasimo igrača koji su promašaji, najskuplji je igrač koji nije u sastavu ili sedi na klupi - naglasio je LJajić.

LJajić je ponovio da je najrealnija da nova Skupština Partizana bude održana na kraju sezone. On je rekao i da je razgovarao sa trenerom Partizana Savom Miloševićem.

- Razgovarao sam sa njim, svaka promena bila bi loša. Ekipa je počela da igra, stručni štab je nasledio ekipu kakvu je nasledio, sa mnogo manjkavosti, igračima koji ne zaslužuju da igraju u Partizanu. Savo je rekao da postoji sedam igrača koji ne bi mogli da igraju u Superligi, a ne u Partizanu, ali i sam kaže da nije ekipa toliko loša, da ima talenata. Moramo da se dočepamo prelaznog roka, nemamo drugi izbor, da se do tada što bolje plasiramo i sakupimo što više bodova - zaključio je LJajić.

(Kurir)