Izvor:Foto: TikTok printskrin/itsme.fuzz

ŠTA STE PRVO VIDELI? Optička varka otkriva sve o vama

Izvor: Nportal

27.10.2024.

11:23

MNOGI su zaključili da je ‘neverovatno precizna’.

Ova neobična optička iluzija može da vam pomogne da otkrijete da li ste skloni kreativnom razmišljanju ili više naginjete logici.

Crno-bela slika koju je podelio popularni TikTok nalog ‘Its Me Fuzz’, poznat po svojim optičkim iluzijama i mozgalicama, otkriva zanimljive informacije o tome jeste li "desnomozgaš" ili ‘levomozgaš".

Ova tumačenja mogu da budu zabavan način da bolje upoznate sebe, piše Miror.

BloombergAdria.com

 

Pogledajmo kako funkcioniraju!

Što prvo primećujete na slici?

Ako ste prvo videli ženu, to znači da vam je desna strana mozga dominantnija. To sugeriše da ste kreativniji i umetnički nadareni. Prema rečima TikTokera, takođe ste vešti u izražavanju svojih misli i osećanja.

No, ako ste prvo uočili muškarca koji svira saksofon, onda je vaša logička strana, levi deo mozga, razvijenija, što vas čini sklonijima analitičkom razmišljanju.

Hiljade ljudi podelilo je svoje utiske o ovoj iluziji u komentarima, a mnogi su zaključili da je ‘neverovatno precizna’. Jedan korisnik je komentarisao: ‘Ovo je tačno!’. Ipak, neki su imali drugačije mišljenje. Jedan korisnik je primetio: ‘Ništa od ovoga nije tačno za mene’, dok su drugi rekli da su videli obe slike istovremeno, pa nisu mogli da se odluče za jedno značenje.