Izvor:Foto: ATA Images

VODI BITKU 17 GODINA: Od čega boluje Rozga

Izvor: Nportal

27.10.2024.

12:32

PEVAČICA Jelena Rozga od kako je kročila na estradu, privlačila je pažnju svoj lepotom i glasom.

Ceo region je obožava, aretko ko zna da se ona već sedamnaest godina bori sa hipertireozom, teškom autoimunom bolešću koja utiče na njen svakodnevni život.

Ovaj poremećaj, koji se javlja kada štitna žlezda proizvodi prekomernu količinu hormona, izaziva niz simptoma kao što su gubitak težine, ubrzan srčani ritam, pojačano znojenje i anksioznost. Jelena je otkrila da joj je ova bolest dijagnostikovana pred kraj 2006. godine, baš u periodu kada je započela solo karijeru nakon napuštanja grupe "Magazin".

- Pred kraj 2006. godine osetila sam promene na svom telu. Preterano umaranje, gubitak težine i veliki problemi sa kožom. To je bilo baš u periodu kada se moj život menja, kada sam otišla iz grupe "Magazin" i započela solo karijeru. Odlučila sam da ispitam promene sa medicinske strane, i nažalost, dijagnostifikovana mi je hipertireoza - ispričala je pevačica svojevremeno za "Hello" i otkrila da joj svako jutro počinje hormonskom terapijom.

Bez obzira na bolest, Jelena je rešila da se posveti zdravom načinu života. Svakodnevno uzima hormonsku terapiju i trudi se da jede hranu spremljenu na mediteranski način. Deo njenog menija je sveže voće i povrće, kao i riba, a osim toga voli sebe da časti jednim opuštajućim danom. Trudi se da jede u manjim porcijama, što joj pomaže da balansira kilažu.

Iako drži sve pod kontrolom, pevačica je na jedenom događaju istakla da joj je nedavno pozlilo.

- Nešto mi sa štitnom žlezdom poslednjih dana nije u redu, pa sam se bojala kako ću se probuditi. Znam da se probudim jako natečena, puno mi znače komplimenti. Imam dobrih i loših dana, promenjena mi je terapija. Ja nisam osoba koja paniči, dugo sam na terapiji, ali kada se takve situacije dese treba se boriti. Navikla sam na periode kada se ne osećam najbolje - rekla je Rozga za Alo.