Izvor:Foto: Profimedia

MNOGI GREŠE: Ovako se pravilno kuva testenina

Izvor: Nportal

05.11.2024.

12:28

IAKO deluje jednostavno skuvati testeninu, često se dešava da nam se ptkrade poneka greška.

Ovo su najčešće greške pri pripremi testenine:

Ne stavljate so

Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.

Sipate ulje u vodu

Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj.

BloombergAdria.com

 

Ne mešate tokom kuvanja

Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.

Previše kuvate testeninu

Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.

BloombergAdria.com

 

Ispirate testeninu

Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos. 

 BONUS VIDEO: