Izvor:Foto: N. Skenderija

BUM CENA NEKRETNINA: U ovom gradu gradilišta samo niču

Izvor: Nportal

21.12.2021.

09:27

KRALJEVO doživljava pravi bum cena nekretnina. To se objašnjava porastom kupovne moći građana - grad je postao bogatiji za dve velike fabrike, a dosta mladih je konačno dobilo stalno zaposlenje, time su postali kreditno sposobni.

Cene rastu već godinama, a inicijalna kapisla za sve bio je veliki priliv stanovništva 1999. godine. Ipak, nagli skok beleži se poslednje dve godine, prenosi Mondo.

- Cene su porasle u odnosu na period od pre dve godine, za nekih 20 do 30 posto. Kad u pitanju kupoprodaja, ni kupci, ni prodavci neće pogrešiti ukoliko uđu u takav posao, jer nekretnine koje su kupljene pre pet godina sada vrede za trećinu više, kaže za Televiziju Prva agent za nekretnine Dragica Lukić.

BloombergAdria.com

Kako navodi načelnik Odeljenja za urbanizam grada Kraljeva, Zvonko Kovačević, na godišnjem nivou u proseku se izdaje pet-šest građevinskih dozvola za izgradnju objekata.

- NJihova prosečna površina se kreće od dve do dve i po hiljade kvadrata. I ove godine je nastavljen taj trend, rekao je on.

Predstavnici građevinskog sektora pravdaju skok cena kvadrata skokom cena građevinskog materijala, ali i manjkom radne snage. Naime, kako izveštava pomenuta televizija, na kraljevačkim gradilištima u velikom broju prisutni su radnici iz Turske.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".