KAFANSKI GULAŠ: Recept za sočan porodični ručak
08.11.2024.
10:56
KAFANSKI gulaš je jelo koje bez problema možete poslužiti gostima kao vrhunsko jelo.
Nema ničeg lepšeg od uživanja u obroku koji miriše na domaću kuhinju, a kafanski gulaš je upravo to – prava poslastica za sve ljubitelje sočnih jela. Ovo jelo, sa mekim mesom koje se topi u ustima i bogatim, pikantnim saftom, pravi je izbor za porodični ručak.
Bilo da ga pripremate za vikend okupljanje ili kao svakodnevni obrok, ovaj gulaš će vas osvojiti svojim nezaboravnim ukusom i mirisom, koji podseća na tople, prijatne trenutke provodeći vreme sa najmilijima. Pripremljen sa puno ljubavi, ovaj gulaš će sigurno postati omiljeni specijalitet na vašem stolu.
Sastojci:
- 1kg. svinjskog ili junećeg mesa
- 500gr. crnog luka
- 1 šargarepa
- List lovora, nekoliko zrna bibera
- 2dl. vode
- 2dl. belog vina
- 2dl. ili jedna čaša gušćeg paradajz soka
- 2-3 papričice ili 1-2 paprike
- 50-100ml. ulja
- So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika, jedna kašičica brašna.
Priprema:
U dublji tiganj ili šerpu odmah stavite masnoću, seckan crni luk, seckano meso, rendanu šargarepu, začine, belo vino, vodu, paradajz sok, papričice. Sve dinstajte na laganoj vatri što duže. Povremeno mešajte. Kada je jelo omekšalo, upihtijalo se i lepo se krčka, promešajte jednu kašiku brašna, malo suve začinske paprike i malo vode i začinite jelo. Kada još malo proključa sklonite sa vatre. Možete da poslužite uz pirinač ili uz pire krompir.