PUNJENA KRILCA: Kada ih probate-poželećete još!
18.11.2024.
13:20
PILEĆA krilca se mogu spremiti na bezbroj načina.
Ukus ovih krilaca pamtićete jako dugo, postaće deo vašeg svakodnevnog menija:
Priprema:
Potrebno je da na sitno iseckate šunku i kobasicu, pa da ih pomešate sa parmezanom, iseckanim peršunom, izgnječenim belim lukom i umućenim jajetom. Posolite i pobiberite, po želji a smesu možete izjednačiti dodavanjem prezli.Pažljivo očistite krilca od kostiju. Potrebno je uzeti tanak i oštar nož, uvući ispod kože krila i odvojiti meso od kostiju, a zatim uz pomoć makazica, pazeći da ne oštetite kožicu, krilca očistiti i od sitnijih kostiju. Očišćena krilca punite pripremljenim nadevom, a zatim ih povežite iglom i koncem. Krilca prelijte belim vinom, pa ih propržite na zagrejanom ulju, dodajući povremeno po malo supe.
(Trpeza)