Izvor:Foto: Igor Marinković/D. Milovanović/Instagram printskrin/tamara

PRATE IH MILIONI: Ko su najpopularniji influenseri u Srbiji

Izvor: Nportal

22.12.2021.

08:46

SA popularizacijom društvenih mreža u Srbiji i svetu, pojavila se kategorija - influensera. Reč je o ličnostitma koje mnogo zarađuju zahvaljujući svojim Instagram ili Jutjub profilima.

Čini se da je definitivno Instagram najbolja platforma za ovu vrstu posla. Da bi neko postao influenser, neophodno je da privuče veliki broj pratilaca, a minimun je oko 10.000. Svakako, influenser može biti bilo ko, jedino je bitno da iznoseći svoje stavove, navike, opredeljenja privuče pažnju i poverenje što većeg broja ljudi.

Danas influenseri nisu samo javne ličnosti, koje su se dokazale u određenoj profesiji, već i ljudi koji su izuzetno aktivni na društvenim mrežama i prenose poruke i savete vezane za određenu sferu života: hrana, putovanje, lepota, zdravlje, moda, gejming, lajfstajl, fitnes, muzika, ili neka druga kategorija. 

BloombergAdria.com

 

Među najpoznatije influensere svakako spada Baka Prase, koji se nedavno susreo sa osudama, zbog svog oštrog i često uvredljivog načina komunikacije, posle tragične smrti jutjuberke Kike Đukić, sa kojom je pre dve godine bio u žestokom sukobu, i koju je napadao putem svojih video klipova.

Pop zvezda Jelena Karleuša definitivno je jedna od najistaknutijih influenserki, koja, osim bavljenja muzikom, važi i za uticajnu osobu što se tiče stila i mode, ima ogroman broj pratilaca na Instagramu, i iznosi svoja mišljenja o brojnim temama.

BloombergAdria.com

Među gejming influensere spada Stefan Vuksanović, poznatiji pod nadimkom Muđa, dok se po pitanju mode i bjuti tretmana istakla Zorannah.

Neki od najpopularnijih influensera u Srbiji svakako su i Tamara Kalinić, Dunja Jovanić, Anastasija Ražnatović, Marija Žeželj, Jana Dačović, Ana Lazarević, Sara Jo, Minjina kuhinjica, Tamara Vulović, Laura, Miloš HD, Veseleen, i drugi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".