Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

KREMASTO I POSNO: Poslatica kojoj je teško odoleti

Izvor: Nportal

05.12.2024.

12:24

TROSLOJNI kolač sa orasima i pudingom od vanile nastao iz mrsne varijante. Bez jaja i mleka je pojednako ukusan.

Korica ovog kolača se pravi od orasa, a fil od pudinga koji se deli na dva dela i petit keksa: 

Potrebni sastojci: 

Kora:

150 gr brašna
6 kašika šećera
4 kašike oraha
100 ml mineralne vode
50 ml ulja
10 gr praška za pecivo
Fil:

1l vode / sojino, bademovo, kokosovo mleko
6 kašika šećera
120 gr pudinga od vanile ili skroba
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
100 gr posne čokolade
3 kašike oraha ili više
Još: bilo koji sok i 150 gr petit keksa

Način pripreme: 

Prvo je potrebno skuvati fil. 

Od 1l oduzmemo oko 200 ml, a ostatak stavimo na vatru da provri.

Zajedno je potrebno dobro izmešati puding, šećer i vod tako da ne bude grudvica. 

U ključalu vodu dodati pripremljenu masu. Kada se skuva, skloniti sa vatre, prekriti folijom (staviti je direktno na fil) i ostaviti da se ohladi. 

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Zajedno sjediniti prašak za pecivo, brašno i orahe, pa dodati ulje i mineralnu vodu. 

U pleh dimenzija 32 x 23 ili 30 x 20 staviti papir za pečenje i razvući smesu za koru posto je malo gušća.

Potrebno je peći sve oko 20 minuta.

Posle toga potrebno je umutiti margarin sa šećerom u prahu, a ohlađeni puding malo izmutiti.

Dodati margarinu pola pudinga, izmutiti, pa dodati ostatak i opet sve izmutiti.

Podeliti smesu na 2 dela pa u jedan deo staviti 3 kašike oraha, a u drugi otopljenu i prohlađenu čokoladu.

Sve dobro izmešati.

Bitno je da  prilikom prskanja korice ne preterujete sa sokom.

Premazati ceo prvi fil, pa poslagati red petit keksa umočenog u mleko.

Preko naneti drugi fil, poravnati pa dekorisati po želji.

Kada završite sa filovanjem, ostavite kolač da se ohladi i dakeks otpusti.  

(Domaći recepti)