Izvor:Foto: Shutterstock

POSNI PREBRANAC: Jedno od omiljenih jela

Izvor: Nportal

10.12.2024.

14:49

U toku su posni dani, a mnogi se pitaju šta se sve mož spremiti od posnih jela.

Prebranac definitivno pripada grupi omiljenih posnih jela. Jednostavno se sprema, a ukućani će biti zadovljni ukusom: 

  • 700 g pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • mlevena začinska paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • mleven biber 
  • biber u zrnu

Priprema:


Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj je potrebno oprati, pa sipati vodu i dodajte 3 kašike ulja, lovorov list i biber u zrnu. Pustite pasulj da se kuva. Praziluk i crni luk propržite na ulju i dinstajte pola sata dok dobro ne omekša. Posolite, dodajte mlevenu začinsku i tucanu papriku. Stavite na dno pleha pasulj, pa preko luk. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite pasuljem pa sipajte odozgo malo ulja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Treba da ostane malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

BloombergAdria.com

 

(Trpeza)