JEDE SE U JEDNOM DAHU: Recept za najbolji posni pasulj
11.12.2024.
09:52
SIGURNI smo da ćete ga praviti prvom prilikom.
Ako ste ljubitelji pasulja, ova verzija sa orasima će vas oduševiti.
Sigurni smo da ćete ga praviti prvom prilikom.
Dragana Pušica, autorka gastro bloga "Moje grne" pokazala je malo drugačiji recept koji je oduševio.
Priprema:
Pasulj potopiti uveče uobičajeno, pa ga sutradan skuvati (samo pasulj) u ekspres loncu.
U slučaju da ga nemate, kako bi smanjili vreme kuvanja, možete koristiti i pasulj iz konzerve. Ili uobičajeno skuvati zrna. Skuvana i oceđena od tečnosti zrna pasulja zatim prebaciti u krčko aparat.
Na ulju propržiti sitno seckani luk, dodati biber, mentu, dimljenu mlevenu papriku i so po ukusu. Propržiti par minuta i dodati istucanu papriku, sve izmešati, pa skloniti sa vatre i sipati preko pasulja u krčku.
Dodati sitno seckani peršun, lovor, gnječeni beli luk i na kraju orahe. Lagano promešati i poklopiti. Podesiti krčka na program HIGH i krčkati oko 4 sata.
Posle tog vremena, otklopiti, isključiti aparat, promešati i po potrebi još malo posoliti. Poslužiti uz prilog po želji.
(Blic.rs)