PITA PILETINA: Brzo će nestati sa trpeze!
19.12.2024.
21:38
MNOGI od nas su navikli na burek sa mesom i pitu sa sirom, ali kada probate pitu sa piletinom, ostaćete bez teksta!
Ova pita se vrlo brzo i jednostavno sprema, o ukus ne treba ni govoriti.
Priprema:
Potrebno je da za početak zagrejete rernu na 200 stepeni. Potom crni luk iseckajte luk sitno, pa ga izdinstajte na ulju i vodi. Piletinu dodajete kada luk postaje staklast. Dodajte začine po ukusu. Dinsajte sve zajedno, a kada se završi dinsanje ostavite da se ohladi, pa filujte. Posebno pomešajte pavlaku za kuvanje sa kiselom pavlakom pa dobro začinite. Podelite kore na 2 jednaka dela, pa ostavite jednu za kraj slaganja pite. Bitno je da tepsiju u kojoj se sprema pita obložite papirom za pečenje pa preko nanesite jednu koru i premažite sa malo ulja. Preko stavite još jednu koru pa treću nagužvajte i prelijte sa par kašika fila od pavlake. Uradite sa prvom polovinom kora pa dodajte svu piletinu. Ređajte kore do kraja, uz nanešenje fila sa pavlakom. Nanesite poslednju koru pa premažite uljem. Pita se peče oko pola sata dok me dobije rumenu boju. Pitu možete seći po želji. Bitno je da se služi topla. Uživajte!
(Trpeza)