Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Aurora Recepti

NEĆE PUCATI: Kako pravilno zamesiti testo za slavski kolač

Izvor: Nportal

28.12.2024.

14:11

MNOGE domaćice se pitaju kako da naprave idealan kolač za slavu.

Kada spremate kolač za slavu važno je da obratite pažnju na detalje, da ne puca i slično. U nastavku teksta možete naći nekoliko stavki u kojima grešite u spremanju kolača. 

Možda je problem u grejanju: 

Ukoliko imate stariju ili neispravnu rernu moguće da će njihovi grejači grejati više sa jedne strane u odnosu na drugu. Na taj način kolač može i nejednako da naraste, što može da uzrokuje pucanje kolača.

Do pucanja testa može doći ukoliko testo nije dovoljno naraslo. 

BloombergAdria.com

 

Bitno je tokom razvlačenja testa ostaviti ga nekoliko puta da naraste. Pre nego što ga stavite u rernu bitno je da stoji pola sata na toplom. 

Šta raditi ako je testo suviše vlažno ili tvrdo:

Kod spremanja slavskog kolača je bitna tekstura testa. Ukoliko se testo lepi, potrebno je da dodate brašna. Ako je tvrdo, dodajte vode. Bitno je da testo bude meko i vazdušasto.

(Trpeza)