Izvor:Foto: Profimedia

MNOGI SE IZNENADE: Znate li zašto rende ima četiri strane?

Izvor: Nportal

30.12.2024.

10:38

LJUDI se često iznenade kada saznaju da su neke kuhinjske sprave koristili pogrešno.

Nedavno je jedan korisnik Redita pitao da li iko koristi najsitnije rupice na rendeu i čemu one zapravo služe, dodajući da on uvek koristi samo jednu stranu.

Ukoliko se i vi pitate zašto rende ima četiri strane, evo odgovora:

- Na strani rendea sa najsitnijim rupama možete da usitnite parmezan ili koru limuna, pomorandže ili limete za kolače

BloombergAdria.com

 

- Velike rupe nalik kapljicama služe za rendanje šargarepe, krompira, mekog sira

- Na strani sa nazubljenim rupicama sitni se voće i povrće za kaše

- Na strani s dužim otvorima seče se voće i povrće na tanke kriške za dekoraciju, kupus, krompir za pripremu čipsa i slično.

BONUS VIDEO: