Izvor:Foto: Tanjug/TANJA VALIĆ

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: To nije jedina muka, očekuje se i sneg

Izvor: Nportal

26.12.2021.

15:16

Na severu Bačke i Banata danas i sutra pre podne očekuje se kiša koja će se ponegde lediti pri tlu, dok je po podne moguća pojava snega, uz istovremeni prestanak padavina sa zapada, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, u južnim predelima jugozapadni, u planinskim predelima povremeno i jak, u ostalim krajevima severozapadni i zapadni, koji će krajem dana biti u skretanju na zapadni i jugozapadni.

Na visinama do 1.500 metara očekuje se otapanje snežnog pokrivača. Najniža temperatura od -1 na severozapadu, do 8 stepeni na jugoistoku, najviša dnevna od 0 na severu do 10 stepeni na jugoistoku.

BloombergAdria.com

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom, kasnije po podne očekuje se prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni i zapadni, koji će krajem dana biti u skretanju na zapadni i jugozapadni. Temperatura bez većeg koleganja, od 1 do 3 stepeni.

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na nervno labilne osobe i srčane bolesnike. Malaksalost, smanjenje radne sposobnosti i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Vozači oprez!

JP "Putevi Srbije" apeluje da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se očekuju ove padavine.

Ekipe putara su na terenu i spremne su da reaguju po potrebi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".