Srpski isoričar umetnosti i suprug hrvatske voditeljke i glumice Nikoline Pišek. Rođen je 25. jula 1978. godine u Beogradu.

Iz prvog braka ima ćerku Mateu, a u decembru 2014. Nikolina i Vidoje su dobili ćerku Unu Sofiju.

 

 

Porodica Ristović je živela i radila na relaciji Beograd - Zagreb. Par se venčao u septembru 2013. godine u Monte Karlu. Vidoje Ristović je u Beogradu je završio osnovnu i srednju školu, te stekao diplomu istoričara umetnosti. Potiče iz bogate porodice. NJegov otac, Viktor Ristović, poznatiji po nadimku Miša Grof se od devedesetih godina dvadesetog veka bavi trgovinom umetninama i antikvitetima.

Vidoje i Nikolina prvi put su se sreli u Dubrovniku, potom u Crnoj Gori, a u Beogradu su shvatili da između njih postoji neka "hemija". Svoju vezu su obelodanili u septembru 2012. godine kada su ih paparaci "ulovili" na jednom beogradskom splavu.

 

 

Verili su se dva meseca kasnije, a venčali u septembru 2013. godine u Monte Karlu. O toj svadbi se u Srbiji danima pričalo jer je trodnevno slavlje, navodno, koštalo 400.000 evra.

U novembru 2011. godine Ristoviću je beogradska policija tokom rutinske kontrole otkrila pištolj za koji nije imao dozvolu. Potom je protiv njega podnesena krivična prijava za nezakonito nošenje oružja. Postupak pred Višim sudom u Beogradu je pokrenut u aprilu 2012. godine. on je, po preporuci advokata, priznao krivicu te je osuđen na devet meseci pritvora. Sud mu je dozvolio da kaznu služi u vlastitom domu, bez mogućnosti izlaženja.

 

 

Premda je već godinama prisutan u srpskoj javnosti o Ristoviću se vrlo malo zna. Pažnju javnosti je prvo privukao brakom sa Nikolinom Pišek.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".