Bend predvođen pevačem Brusom Dikinsonom vratio se posle osam godina u Beograd, počevši nastup pesmama sa 17. albuma "Senjutsu" (2021) - naslovnom, "Stratego“ i "The Writing On The Wall", čiji su refren posetioci horski pevali.

Tokom skoro dvočasnovnog nastupa, okončanog sa dva bisa, britanska šestorka je na oduševljenje preko 15.000 posetilaca u Areni izvela i neke od svojih najpoznatijih pesama poput "Run To The Hills", "Fear Of The Dark" i "The Trooper".

Dikinson se pokazao u izvrsnoj glasovnoj formi, stalno u pokretu, dodatno oduševivši umešnošću pravog bacača plamena tokom izvođenja "Flight of the Icarus".

Foto: Tanjug/Zoran Stanić

 

 

Uz gitarsku pirotehniku trojca Dejv Mari, Edrijen Smit i Janik Gers, i postojano zakucavanje bubnjara Nika Mekbrejna, basista Stiv Haris je izgledao posebno dobro raspoložen.

Vođa Mejdena je mladalački poskakivao tokom sviranja basa i pravio grimase odobravanja što beogradska publika zdušno pevanjem i podignutih ruku učestvuje u koncertu.

Koncert Mejdena očekivano je obeležila i izuzetno bogata scenografija na velikoj pozornici, koja je uz pomoć svetla, ekrana i kulisa pretvarana u duhu "Senjutsua" u japanski dvorac ili u unutrašnjost gotske katedrale.

 

Zaštitni znak benda pojavio se na pozornici najpre kao trometraška figura "Samuraja Edija", a potom i kao "Truper Edi" odeven u devetnaestovekovnu britansku uniformu, dok se mačevao sa spretnim Dikinsonom.

Mejden su moćno grmeli i protutnjali Arenom, pokazavši se kao bend u odličnoj izvođačkoj formi koji i posle više od četiri decenije ozbiljno doživljava i radi svaki koncert.

Šlag na torti je bila ukusno izvođena koncertna pirotehnika kao i tradicionalni ''let" dvoranom velike makete lovačkog aviona Spitfajer u završnoj pesmi "Aces High", nakon čega je bend ispraćen višeminutnim ovacijama.

Predgrupa je bio bend Lord of d lost

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".