Gospođa Đoković se tim povodom oglasila i na Instagramu i to podužim obraćanjem uz citate iz knjige spisateljice Vesne Krmpotić.

Us svoju fotografiju pored bazena, sa visoko podignutim rukama ka zracima Sunca, Jelena je poručila:

- Na današnji dan pre 36 godina sam se rodila ja, ali i jedna divna žena koja nije više među nama - Vesna Krmpotić koja je iza sebe ostavila predivne knjige koje sa puno ljubavi, pažnje i zahvalnosti čitam. Inspirisana, nadahnuta i vođena… Divna Vesna! Evo stihova koje želim danas da podelim sa vama iz njene neverovatne knjige "108x108" - započela je Novakova supruga i nastavila sa citatom:

 

 

- Ništa ne trebaš činiti, naprotiv, trebaš toliko toga ne činiti. To je tvoj najvažniji posao, tvoja najdinamičnija akcija: ne činiti toliko toga što činiš. Tolike reči koje si izgovarala, čuće se kad zaćutiš. Zaustavi korak, zaustavi misao o koraku; zaustavi kretanje, zaustavi želju za kretanjem. I u tišini te zaustavljenosti postani svesna kako jako, kako odasvud putevi menjaju smer - više ne vode od tebe, već K tebi - kaže se u odlomku iz knjige Vesne Krmpotić koju je Đokovićeva izdvojila.

Naravno, ubrzo su počele da se nižu čestitke u komentarima - iz svih krajeva sveta.

Neki su je zamolili da prevede citat na engleski, a ona im je odgovorila kako se ne usuđuje da radi tako odgovoran i, zbog istančanih reči, delikatan posao i da moraju da se zadovolje uslugom "auto-prevodioca".

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda sestra Jelene Đoković - Marija Ristić

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".