Deca čuvenog para Jelene i Novaka Đokovića odrastaju kao i sva druga deca u Srbiji.Roditelji su za svoje naslednike odabrali realnost koja nije ništa drugačija od realnosti mnoge cece u našoj zemlji.

Iako mogu da imaju šta god požele deca čuvenog tenisera nemaju skupe igračke niti mnogo stvari u svojim sobama.

Jelena Đokovoić objavila je na svom Instagram profilu slike malog Stefana koji se igra u svojoj sobi.

Foto: pintskrin istagram/ jelenadjokovicndf

 

 

U dečijoj sobi Tare i Stefana Đokovića, preovladavaju neutralne boje, a jedina stvar koju mališani imaju u izobilju su interaktivne igračke.

Jelena se trudi da što više vremena provodi sa njima, otkrivajući im nove igre kroz koje razvije njihovu maštu i sposobnosti - a uče i da čitaji i na ćirilici i na latinici.

 


- Učenje Stefana ćiriličnom i latiničnom pismu kroz igru. Iako sam mislila da će biti zbunjujuće, on to zapravo voli i zaista je dobar u tome. Nebo je granica za mališane! - napisala je Jelena tada ispod fotografije.

Novak i Jelena daju sve od sebe da svoju decu vaspitaju da budu skromni, kao i da nauče vrednost učenja. NJihov dom ispunjen je knjigama, ljubavlju i osmehom, ali ono što svakao ne preovladava jesu skupocene igračke i luksuz.

‒ Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti, istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu „Budućnost je sad“.

BONUS GALERIJA: Novak Đoković kroz karijeru - od 2003. godine pa do danas

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".