Bivši selektor i igračka ikona košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, sojevremeno je pričao o odnosu sa "košarkaškim Mocartom", Draženom Petrovićem.

On je ispričao kako gleda na sukoba sa Draženom koji se desio u poslednjim godinama postojanja velike Jugoslavije.

- Moje nepozivanje na spisak od 16 igrača 1989. godine pred Evropsko prvenstvo od strane Dude Ivkovića koji je tada bio selektor, tada sam bio jako ljut i pogođen. Ustvari sad shvatam da ofanzivno orijentisani plejmejker kao što sam ja bio, u paru sa najboljim igračem Jugoslavije u to vreme,Draženom Petrovićem, nema nikakvog smisla, nego ima smisla drugi tip plejmejkera sa njim.

Foto: N. Paraušić, Jutjub printskrin/Basketball1980

 

 

Kao i jednog oštrog duela sa legendom jugoslovenske i hrvatske košarke...

- Na jednoj utakmici koju smo izgubili posle dva produžetka u Zagrebu, mislim da je to bilo neko polufinale, Dražen je ispao u jednom od tih produžetaka zbog pet faulova, posle utakmice mi se uneo u lice i rekao "a ti mali zapamtićeš kad ćeš igrati u reprezentaciji, nikad više", okrenuo se i otišao, i onda sam ja krenuo za njim, psovao ga, vređao, držali me svi...

- I od te godine ja stvarno nisam bio u reprezentaciji, da li je to zbog toga ili nečeg drugog ne znam, ali meni se to desilo, tako da nije bila neka prijatna situacija iako smo imali odličan odnos, ali da li iz te neke drčnosti nas klinaca koji smo se drznuli da napadnemo tu moćnu Cibonu u to vreme, njega na toj poziciji, njegovog brata koji je isto bio u reprezentaciji, nemam pojma, ali to je neka istina - zaključio je Aleksandar Đorđević.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".