Fabio Mačelari (48) bio je izuzetno talentovan, a igrao je za Leće, Kaljari, Inter i Bolonju. Zaradio je veliki novac, a onda je sve izgubio, pa je morao da radi kao konobar, pekar, šumar, zidar da bi preživeo.

Daleke 2000. godine je za sedam miliona evra stigao u Inter, gde mu je saigrač bio čuveni Brazilac Ronaldo. Nije mogao ni da sanja da će jednog dana raditi najteže moguće poslove kako bi zaradio za život.

Mačelari danas ima 48 godina i radi kao zidar u mestu Amatriče, u građevinskoj firmi koja radi na obnovi opštine Lacio razorene u zemljotresu 2016. godine. Fabio tamo živi sa sinom Mateom, koga je njegova supruga Klaudija rodila 2006., a brak je im je razoren pre mnogo godina. Sve za šta se borio kao dečak i što mu je donelo slavu u italijanskom fudbalu sada je samo sećanje.

- Moj dečački san? Imam neke vrlo snažne slike koje još imam ispred sebe - rekao je pre nekoliko godina u podkastu Luke Kasadija, pa nastavio:

- Ona utakmica na San Siru, gde su me vodili da gledam derbi meč Milana i Intera. Sećam se kada sam video igrače kako ulaze na teren pred punim stadionom San Siro, stvar koja mi je pala na pamet bila je 'i ja ću igrati ovde'. Na kraju sam i zaigrao na San Siru, i to puno puta. No, trebalo je još puno više da nisam imao poroke.

Kada je uspeo da zaradi prvi veliki novac, kada je svlačionicu u Interu delio sa velikanima poput Ronalda, Sejdorfa, Zanetija, Blanka, Vijerija, i drugih, fudbal mu je pao u drugi plan. Droga je zavladala Mačelarijevim životom i pratiće ga i u sledećoj fazi njegove karijere, kada se vratio u Kaljari iduće godine.

- U trenutku povratka na teren s Bolonjom četiri i po meseca posle operacije otišao sam u Porto Servo za vreme praznika, unajmio sam brod, došle su mi dve Ruskinje, tu je bila luda zabava i onda je raskinut ugovor sa Bolonjom, nakon što su u klubu sve saznali.

Mačelari je svojevremeno vlasniku Kaljarija priznao da redovno uzima kokain dok igra za njegov klub. Postao je zavisnik, ogroman novac trošio je na drogu, a karijera se polako gasila.

Klubovi iz Serije A su ga se rešili 2005. godine. Onda se desetak godina razvlačio u nižim ligama, a 2015. je odlučio da se oprosti od fudbala.

- Nije bilo lako vratiti se normalnom životu pogotovo kada si navikao da trošiš mnogo. Shvatiš da moraš sve ponovo ili ćeš umreti - objasnio je nekadašnji as.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".