- Sada kada sam otac, nemam prostora za sopstvene greške koje sam pravio za neku svoju mladalačku ležernost. Uvek mi je na umu da sutra treba da budem primer ćerki kroz njeno odrastanje. Prioriteti se promene kada postaneš otac. Znaš da to dete treba da raste u nekim normalnim okolnostima i da nemaš pravo na greške. Roditeljstvo promeni čoveka, sazriš i brineš se o nekom, gledaš da detetu pružiš što veću ljubav - priča Miodrag koji bi voleo da proširi porodicu sa glumicom Oliverom Oljom Bacić.

- Za deset godina bih voleo da se okrenem iza sebe i budem zadovoljan onim što sam uradio. Sigurno bih voleo da radim uloge koje bi meni lično prijale. Bitno je da kroz život učimo. S druge strane, voleo bih da budem što bolji otac. U redu je karijera, ali porodica je na prvom mestu. Voleo bih za 10 godina da mogu da kažem: “Podigao sam ćerku, ostavio sam još nešto iza sebe i imam još dece“. Sve je prolazno, ali deca kao naši anđeli ostaju - ističe mladi glumac.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Napominje da će se uskoro njegova supruga Olja vratiti svakodnevnim aktivnostima u pozorištu.

- Bebica je još uvek vezana za majku, jer je mala. To je sasvim prirodno. Olivera mora da bude uz nju, ali se polako i ona vraća u pozorište. Ja sam imao sreću da nisam mnogo snimao, ali sam zato u pozorištu imao više od 17 igranja mesečno. Ako ne igram svako veče, igram svako drugo. Moraš da daš celog sebe kako bi nešto ostvario i napravio u ovom poslu - kaže Dragičević i dodaje:

Foto: V.Danilov, Tanjug/Rade Prelić

 

- Neverovatan je osećaj kada u toku predstave osetiš razmenu energije. Kada je energija dobra i ljudi u tome dobro obitavaju. Oseti se kada energija nije dobra na sceni, publici ne može ništa da promakne. Nijedna predstava nije ista, na sceni je sve živa materija. Nešto što se dešava, organski, sirovo, u trenutku nadolaze emocije - poručuje Miodrag koji se često oko uloga savetuje sa sestrom koja je takođe glumica Tamarom Dragičević.

- U poslu smo konstantno. I gledamo da razbijemo monotoniju i pričamo o drugim stvarima, koje se ne tiču mnogo glume. Imamo već dosta vremena da analiziramo likove u pozorištu, na filmu... Ali se dogodi momenat kada Tamara nešto radi, pa samim tim volimo da se posavetujemo jedno s drugim za ručkom: “Sutra snimam ovu scenu, šta misliš kako bi taj lik postupio?“. Ima tog dopunjavanja kod nas, ali gledamo da toga ima što manje u našim životima - zaključuje je Dragičević.

Foto: Zoran Jovanović

 

Glumac ističe da je oduvek hteo da više radi sa pokojnim Nebojšom Glogovcem.

- Toliko sam želeo da radim sa Nebojšem Glogovcem, a uvek sam ga dobijao na kašičicu. Zamrznut mi je u lepom sećanju. Ceo život sam ga kao mali viđao kako pije kafu, ali nikada nisam smogao snage da mu priđem i da ga upoznam. Kasnije, kada sam dobio prvu predstavu u JDP-u, to je zapravo bilo drugo dobijanje na kašičicu sa Glogovcem. Sreo sam ga kako pije kafu u prostorijama pozorišta, ali samo smo se pozdravili i nismo imali dublju konverzaciju. Na kraju svega toga se dogodila serija gde sam delio s njim kadar, stekao znanje, iskustvo i zrelost od njega. Poručio mi je: “Videćemo se ti i ja, radićemo još...“ -rekao je glumac.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Miodrag otkriva da mu je zet Petar Benčina bio vetar u leđa na početku.

- Mene je zet spremao za glumu. On je zapravo bio moj prvi učitelj. Kada sam saznao da su mi se jedna vrata u sportu zatvorila, tačnije u košarci, odlučio sam da se bavim glumom, kada mi je Petar rekao: “Hajde malo sada da izađeš na scenu, da vidiš kako to funkcioniše“. Tako je sve počelo. I onda smo tako dolazili nekoliko puta u Beogradsko dramsko pozorište. Petar mi je iskreno rekao da jesam za taj posao, nije želeo da me laže. Poručio mi je tada da ima materijala i da mogu da radim. Izašao sam na ispit, prošao, kasnije je sve išlo samo od sebe - završio je Dragičević.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".