Mira Banjac jedna je od retkih glumica koja je imala priliku da priča sa Josipom Brozom Titom.

- Bila sam odabrana da idem na njegov rođendan, na koji su bili pozvani i Hrvati, Slovenci, Bosanci... Svako je imao svoj šator. Pre nego što je trebalo da odem, prijatelji u Novom Sadu su mi rekli: "Pomeni Titu naše pozorište koje se zida." Bila sam mladi komunista i to je za mene bio ozbiljan zadatak. Dok je zbijao šale, prišla sam mu i pomenula pozorište. Rekao mi je: "Zašto ti to meni kažeš? Pa nisam ja zidar. Kada dođu do bravarskih radova, neka me zovu." Bio je duhovitiji od mnogih glumaca.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Mira je otkrila da je viša puta bila u njegovom društvu.

- Jesam, kada smo na Brionima snimali film. Prišao mi je i pohvalio me: "O mala, dobro ti to radiš!"

Slavna glumica se osvrnula i na svoj 93. rođendan.

- Ne osećam se kao da imam toliko godina. Nedavno sam bila na sistematskom pregledu. Kad je doktor video snimak mojih pluća, bio je ubeđen da ne pušim, jer su mi bila skroz "čista". Rekla sam mu da palim jednu za drugom, a on je bio šokiran. Objasnio mi je da je to zato što pušim na muštiklu.

Foto: Arhiva Borbe

 

Bez obzira na godine, Mira Banjac stalno radi.

- Živim da bih radila i radim da bih živela. Kada ne budem mogla da glumim, to će značiti da u meni nema života.

Predstava "Radovan Treći" i uloga Katice obeležile su Mirinu karijeru. Glumica je otkrila kako je bilo sarađivati sa Zoranom Radmilovićem.

Foto: V. Danilov

 

- On je izuzetan pozorišni glumac i majstor scene. A privatno je bio mrgud, neveseo i neduhovit. Nikada nije želeo da zabavlja društvo. To je činio samo za najbliži krug prijatelja. Mogla bih da napišem tri knjige o njemu.

(Informer)

BONUS GALERIJA: Slavna glumica Mira Banjac

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".