Tako je Marko Janković još 1985. godine, za vreme komunizma, intervjuisao Boru Đorđevića koji je u njegovoj emisiji izrecitovao stihove svoje čuvene pesme "Tu nema Boga, nema pravde".

"Živi bili, živi bili/ imbecili i debili/ blago tebi, blago meni/ uništiće nas kreteni"

- Bora Đorđević nije nastupao na koncertu za gladne. Nastupao je na Mesamu. Kako to tumačiš? - pitao je Janković na početku intervjua, a Bora je dao duhovit odgovor:

- Mislim da je ovo mnogo humanije. Jer čist prihod sa nastupa na Mesamu ide u fond moje porodice i porodica ostalih članova "Riblje čorbe", koje su takođe veoma ugrožene, s obzirom na trenutnu društveno-političku situaciju, a naročito u odnosu na privredna kretanja u Jugoslaviji.

- Da li bi nastupao na sličnoj manifestaciji koja bi se organizovala za žedne?

- Mislim da bih. Recimo, za neizlečive alkoholičara. Da im se obezbedi jedna čašica dnevno. Mislim da bi bilo veoma humano nastupati i organizovati takvu stvar.

Marko Janković je kasnije govorio da su mu mnogi pričali da mu politika nije trebala, a žalio se i da ga je svaka vlast "zeznula". Ipak, ostaće upamćen kao neko ko je smeo javno da govori o temama o kojima drugi nisu ni da razmišljaju.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".