Pevač Era Ojdanić priznao je da je na početku muzičke karijere kuvao kafe i istresao pepeljare velikim zvezdama, među kojima je posebno izdvojio Lepu Lukić. Kako kaže, sve se odvijalo krajem šezdesetih, početkom sedamdesetih, kada je još mlad i zelen folker i sam želeo da postane pevačka zvezda.

Međutim, on priznaje da je morao prvo da prođe školu kod čuvenog kompozitora i harmonikaša Budimira Buce Jovanovića, koji je tada vedrio i oblačio na estradnom nebu bivše Jugoslavije. Ojdanić se prisetio i kako se u to vreme pojavila Lepa Lukić, koja je bila pojam za popularnost, a upravo Era je imao tu čast da joj kuva i poslužuje kafu.

Foto: Printskrin/Jutjub/Lepa Lukic

 

- Lepa Lukić, koja je bila pevačica broj jedan u celoj Jugoslaviji, dolazila je u Šumadijsku 6, kod čuvenog Budimira Buce Jovanovića, i vežbala za ondašnje Beogradsko proleće, festival, a ja sam bio kafe-kuvarica. Služio sam tada već veliku zvezdu Lepu i bila mi je čast. Kuvao sam kafe, istresao Buci pepeljare i drugim pevačima koji su pušili. Sve velike zvezde su dolazile, a ja sam bio samo mladi učenik i šegrt. To je bilo s kraja šezdesetih - otkriva Ojdanić, pa nastavlja:

- Nisam tada ni slutio da ću i ja stati barabar s Lepom na scenu i da ćemo postati prijatelji za ceo život. Mi smo postali tandem kakav se nikada više neće pojaviti - priča Era, pa u nastavku otkriva kakve su smicalice pravili jedno drugom po turnejama:

Foto: V. Danilov

 

- Nikada neću zaboraviti kako mi je napravila zamku u autobusu dok sam spavao. Namestila mi je da mi flaša padne na glavu. Nakon toga sam joj se osvetio. Taman kad smo stigli na lokaciju gde smo imali koncert, ja sam je polio otpozadi i okupao je. Bila je mokra ko čep. Plakala je jer se pokvarila frizura i razlila šminka. Žene su morale da je suše u garderobi hale gde smo imali koncert. Ipak, nikad se nije ljutila na mene! - istakao je Era za "Republiku".