Lepa manekenka je rodila jednog sina, sada očekuje drugog koga će dobiti sa svojim suprugom, takođe putem vantelesne oplodnje. Međutim, ona bi želela da ljubav pruži i nekom detetu bez roditeljskog staranja:  

- Želim da pružim ljubav i porodicu detetu iz doma! Oduvek sam razmišljala o tome, a sada ću to i da ostvarim. Čim se porodim, krenuću u proceduru za usvajanje, jer ne bih volela da bude velika razlika u godinama između moje dece - kaže manekenka.

Jedan od razloga zbog čega ne želi da rodi treće dete je taj što joj je vantelesna oplodnja suviše naporna. 

- LJudi me često pitaju zašto ne rodim treće dete, ako već želim da imam veliku porodicu. Mislim da bi mi peta vantelesna oplodnja bila previše. Ne želim opet da prolazim kroz to. S druge strane, decu toliko volim da smatram da bi bilo plemenito da svu tu ljubav dam nekom detetu koje nije imalo sreće do sada.

 

 

- Moj suprug je znao da to želim i pre nego što smo počeli da se zabavljamo i podržava me. Mnogi mi govore da nisam svesna koliko je težak proces usvajanja, pa potom i navikavanje deteta na novi život. Ma, i da bude teško, nije mi problem.

Ivana je sa 18 godina volontirala u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Tada je pokazala svoju ljubav prema deci. 

- Teško je gledati nedužno dete koje živi u domu, a ničim nije zaslužilo da bude ostavljeno. Još tada mi se probudila želja da pomažem mališanima i da jednog dana usvojim dete. Sećam se, dok sam tamo volontirala, rekla sam da ću ili biti dovoljno bogata da im pomognem ili dovoljno poznata da mogu da pozovem ljude da im pomognu - priča Ivana, koja se s radošću priseća tog perioda:

To nije jedini plan Ivane Korab: 

- Ima mnogo divne dece koja su napuštena i zaista bih volela da im pomognem. Planiram da osnujem fondaciju za stipendiranje dece iz doma, kako bi što više njih završilo školu i upisalo fakultet. Nadam se da ću to uskoro da ostvarim.

(Informer)