Pevač je izrazio želju da se jedna ulica zove po njemu u Čačku: 


- Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam prošle godine dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negde napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku - rekao je i dodao da u Beogradu već nešto slično postoji: 

- To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače. 

Foto: D. Dozet

 

 

Koncert su u prvom redovima pratili pevačevi prijatelji, deca i unuci: 

- Sada mi je teško da pričam. Želeo sam da ovaj intervju dam nakon koncerta, jer tada je sve lakše. Obećavam dobru svirku. Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama - rekao je Bora dodajući da je u Čačak doveo i čika Jocu Zmaja, člana benda koji se ne viđa često.

Najnovija pesma "Dve gitare", od velike važnosti je bendu pošto ju je komponovao pokojni Miša Aleksić, basista grupe, ipak pevač nije mogao da odgovori na pitanje kada će izaći njihov novi album.

Foto: V. Danilov

 

- Živim u Sloveniji, tamo imam ženu koju volim i zasad mi je to dovoljno. Ponavljam, doći ću, obećao sam, na padine Jelice - zaključio je Bora koji je susret sa zemljacima doživeo emotivno: 

Inače, reči pesme "Dve gitare", vrlo su simbolične, a Čačani su bez daha slušali najemotivnije stihove koji glase.

Moje telo pošaljite

U Čačak, u Srbiju,

U LJubljani ostavite

Srce, neka bude tu.

(Kurir)

BONUS VIDEO: