Bivši teniser Nenad Zimonjić je 2018. godine imao operaciju oba kuka.

NJemu je supruga Mina velika podrška, a Zimonjić ističe da je od nje krio da ima problem, a bolove je trpeo godinama.

- Nakon moje operacije oba kuka koja je bila 2018. godine saznao sam da postoji mogućnost da se vratim profesionalnom tenisu. Međutim, onda nakon nekog treninga i gledanja tenisa sa mojim sinom Leonom, usledilo je pitanje: "Tata, zašto ne bi odigrao još neki turnir? I dalje si fit, i dalje igraš dobro". Ja nisam prestao da treniram i mislim da je to stvar životnog stila, verujem da je to nešto što treba svaki sportista da radi. Spreman sam da igram kad god dobijem šansu - rekao je Nenad koji je ispričao detalje operacije koja nije bila laka.

- Problem sa kukovima se javio baš ekstremno 2009. godine baš na Vimbldonu nakon trećeg kola u kojem smo pobedili. Narednog dana kad sam se probudio i probao da ustanem iz kreveta nisam mogao da podignem desnu nogu, kao da me je neko nožem ubo u predelu prepone. Tada sam uradio sve snimke i magnetnu rezonancu, rekli su mi da imam problem i da je genetika u pitanju. Hrskavica je bila dosta oštećena, da mi je veći problem sa desnim kukom, a da je slična situacija i sa levim. Nisu bili sigurno da ako bi u tom momentu radili neku intervenciju da bi mi pomoglo. Postoperativni period je bio dva do četiri meseca, a ja sam tada bio prvi na svetu sa trideset i nešto godina. Bilo je kao neizvesno - govori proslavljeni teniser koji je trpeo bolove godinama, a sve vreme je profesionalno igrao.

- Uspeo sam da prolongiram operaciju uz veliku pomoć Klausa vrsnog stručnjaka fizioterapeuta iz Nemačke, koji mi je pomogao i kada sam imao problem sa laktom koji niko nije mogao da reši, a on je uspeo za sedam dana. Dobio je apsolutno moje poverenje. Sa njegovim savetima, šta bi trebalo da radim, koje su to vežbice, koji su to tretmani, prolongiralo je sigurno moju karijeru. Pored njega, i Vlada Kaplarević koji je putovao sa mnom kao moj kondicioni trener. Uz njihovu pomoć uspeo da igram mnogo duže nego što je bilo ko mogao da zamisli. Ti tretmani su bili izuzetno bolni - rekao je Nenad.

On ističe da je ta situacija psihički jako uticala na njega, pa je svoj zdravstveni problem krio od ljudi.

- To je bila već 2015. godina kada me je supruga Mina pitala: "Šta se dešava? Ti si se skroz promenio. Više se ne smeješ. Je l' želiš da te deca zapamte takvog? To nisi ti!". Ni tada ja nisam razmišljao o tome da kažem da je to zbog kukova, da imam probleme... Nego okej, prihvatio sam tu informaciju, nisam hteo bilo koga da opterećujem, a najmanje Minu. Jedina pitanja su bila zašto provodim toliko vremena kod fizija, to joj nije bilo jasno u tom momentu. Ali, apsolutna podrška i razumevanje za sve što sam radio. S druge strane, ne želim da me deca takvog pamte, želim da budem pozitivan. Međutim, ti bolovi koji su bili neprestani 24 sata dok sedim, spavam, stojim.... - kazao je on.

Operacija je bila neizbežna kada više nije imao kud.

- Nakon operacije dva, tri dana kada su prošli bolovi od same operacije, tad sam ustvari video koje sam ja bolove trpeo godinama - rekao je Zimonjić.

(Una)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".