Slavko Štimac je u nekoliko navrata sarađivao sa legendarnim Danilom Batom Stojkovićem i prisetio se kako se jednom jako naljutio na svog starijeg kolegu. Sve se desilo na snimanju serije "Salaš u Malom Ritu".

Slavko je negodovao kada je Bata rekao da Štimac ne zna tekst. Tada dečji glumac se naljutio na Stojkovića, a Danilo je na kraju uspeo da ga odobrovolji.

- Batu sam upoznao kada sam bio dete. Mi smo prvi put radili zajedno kada sam snimao TV seriju "Salaš u Malom Ritu". Imam jednu zanimljivu anegdotu. Nije to anegdota, to je bio događaj. Jako sam se naljutio na njega, prvi dan snimanja (s njim). Ja sam tu mesecima radio i mi smo bili uhodana ekipa i sada dolazi jedan čika i da probamo scenu. I on (Bata Stojković) kaže: "Mali ne zna tekst." U, to me strašno pogodilo. Kako ne znam tekst, nije tačno, znam tekst - rekao je Slavko Štimac u emisiji "Oko magazin" na RTS-u i nastavio:

Foto: Arhiva Novosti

 

- I onda se sekretarica režije umešala, Mirjana Vuisić: "Bato, šta ti je? On je dete, on zna tekst. Zna tekst svih uloga. On meni uvek kaže šta je bilo u nekoj sceni. Kako možeš to da kažeš?" Već je bilo kasno, ja sam bio ljut na njega i izašao sam sa scene. Onda je on shvatio šta je uradio. Došao je i rekao: "Izvini, molim te." Ne znam kako je to izveo, neko se pojavio i doneo bombonjeru koju je on poručio za mene. Svaki dan mi je donosio bombonjeru na snimanje - prisetio se Slavko Štimac.

BONUS VIDEO: