Povodom njegove smrti oglasila se i pevačka zvezda Lepa Brena. Pevačica je veoma poštovala rad poznatog reditelja i istakla da će joj ostati u sećanju kao vedar i kreativan čovek sa dobrom misijom.

- Veoma mi je žao zbog njegovog ranog odlaska. Volela sam i poštovala njegov izuzetan i veoma kreativan rediteljski rad. Nadam se da se sada nalazi sa velikanima kao što je i sam bio. Ostaće mi u sećanju kao vedar i kreativan čovek sa dobrom misijom. Počivaj u miru Jagoše - istakla je Brena za "Informer".

Podsetimo, Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona.

Foto: N. Fifić

 

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (Opera) i "Figarova ženidba" (Opera).

BONUS VIDEO: