Većina domaćica u svojoj kuhinji ima jedan manji bokal koji služi kao merica. Na ovaj način tačno mogu da odmere potrebnu količinu sastojaka posebno za kolače od brašna do vode i mleka. Da bi bilo lakše na stranicama ovog bokala nalaze se ucrtane mere.

Međutim, ovaj bokal ima i ručku sa strane koju većina koristi za lakše držanje ove merice. Međutim, njihova uloga je zapravo potpuno drugačija.

Kako je u snimku objavljenom na Tik Toku objasnila jedna domaćica ova ručka na merici ima svoju svrhu. Ova žena je pokazala kako sipa sok i da strane gde postoji uzani otvor poput levka, ali i da ručka na bokalu zapravo ima ima istu ulogu.

Ovo je neka vrsta sigurnosnog ventila kada je bokal napunjen do vrha i preti izlivanje kroz uzani otvor koji se nastavlja na ručku zapravo služi da bezbedno odlijemo višak tečnost u drugu posudu bez da se sve okolo ispoliva.

Mnoge domaćice bile su iznenađene kad su ovo videle.

- Evo ja sad sa 52 godine prvi put sam ovo videla.

- Hahaha više od 40 godina to koristim kao ručku nemajući pojma da može da bude i levak. Hvala sestro!

- Sramota me je da priznam da imam 67 godina i da prvi put sad ovo vidim.

- Umrla bih, a ne bih znala za ovo - bili su neki od komentara.

Iako je većina korisnika priznala kako ovo do sada nisu znali i da je ovo zasta pravo otkriće bilo je i nekoliko domaćica koje su znale da ručka služi tome. Sa druge strane jedna korisnica je rekla da se ovo odnosi samo u slučaju da je posuda prepuna. Ukoliko se u njoj nalazi recimo trećina tečnosti ne bi imalo isti efekat već bi došlo do nezgode.

Kakogod, verujemo da će ovaj trik mnogim domaćicama olakšati posao u kuhinji i da će sada bokal sa ovakvom ručkom koristiti sa svojom pravom svrhom.

(SrećnaRepublika)

BONUS VIDEO: