Ćerka Darija centar je njenog života, a sreću je samo na trenutak pomutilo to što ju je bivši partner ostavio u trudnoći.

Otac ćerke LJiljane Jakšić je nepoznanica za javnost.

On do danas nije osetio potrebu da se sa malom Darijom zbliži i na sebe preuzme odgovornost roditelja.

- Partner je odustao onog trenutka kada je shvatio da se moj san ostvario. Od tada je svako pošao svojim putem. Na roditeljstvo ne treba nikoga prisiljavati, ne optužujem ga, ali ga ne razumem, rekla je svojevremeno glumica o ocu njenog deteta koji je, kako saznajemo, dosta mlađi od nje.

Foto: N. Skenderija

 

 

Glumica je u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić-Dejanović” otkrila da je s procesom vantelesne oplodnje počela prilično kasno, u 48. godini, a da je sreća stigla četiri godine kasnije.

- Nisam baš odlučila da to bude u ovim godinama, nego su se okolnosti namestile. Od prvog trenutka, i pre nego što se desilo i dan-danas, ja sam presrećna žena. Darijin osmeh, ne njena reč, već samo pogled i misao o njoj je nešto što mi čini život radosnim. 

- Ni u trenucima kada mislim da ne stižem, da padam od umora, da ne mogu više, kad pomislim da mi je iscurila sva energija, kad je ona u pitanju nađe se snaga. A uvek je ona u pitanju. I kad radim - radim jer je to neophodno zbog nas dve, zbog naše male porodice. 

- Kada idemo u obilazak ili gde već, potrudim se da njoj prija, da nju to nešto nauči, sva je akcija usmerena na to da njoj bude dobro, da nama bude dobro - rekla je glumica i prisetila se drugog stanja i emocija koje su je tada prožimale.

- Ja nisam ta koja vrši procenu njegovog opravdanja, ja čak ne želim da se bavim njegovim opravdanjem. To je njegova odluka, njegovo je pravo da odluči da li nešto hoće ili neće da uradi, a to je i njegov problem.

- To je naravno jedna od stvari koja može da zaboli u životu, svi mi imamo te situacije, sa tim se čovek mora izboriti, prihvatiti, nastaviti dalje. Najvažnije je prihvatanje, ispričala je Salveta svojevremeno i žali samo zbog toga što će ćerka imati njenu sudbinu - da odrasta bez oca.

(Story)

BONUS VIDEO: