Legendarna Danica Maksimović ostvarila je bogatu karijeru brojnim ulogama na filmu, u serijama, ali i na daskama koje život znače.

Međutim, malo ko je upućen u obrazovanje Danice Maksimović.

Foto: O. Radošević

 

 

Naime, glumica je osim Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu uporedo studirala Pravni fakultet. o čemu je govorila u emisiji "Ekskluziv“.

- Moji roditelji nisu znali da sam upisala Akademiju, ja sam to krila. Išla sam paralelno na Pravni fakultet i donosila na uvid ocu indeks Pravnog. I oni mene vide na ekranu i kažu: "Je l' ovo naša Danica? Ma nije, ma jeste...“

- To je bilo moje prvo pojavljivanje - otkrila je glumica.

Inače, Danica Maksimović glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa Branislavom Lečićem i Darom DŽokić.

Foto: N. Fifić

 

 

Prvu ulogu na filmu odigrala je 1980. u filmu "Hajduk". Uz Tanju Bošković, Milenka Pavlova i Radeta Marjanovića, dugo je bila nosilac pozorišnog repertoara Pozorišta na Terazijama.

Devedesetih godina Maksimovićeva je sa kolegom Vladanom Savićem igrala kabare koji se zvao "Godine zapleta".

Dobitnica je "Sterijine nagrade" za ulogu u predstavi "Lukrecija iliti ždero".

Foto: Milena Anđela

 

 

Ostvarila je značajne uloge u filmovima: "Hajduk", "Sabinjanke", "Ćao, inspektore", "Bal na vodi", "Tesna koža", "Hajde da se volimo", "Noć u kući moje majke", "Zona Zamfirova", "Čarlston za Ognjenku" i "Amanet", kao i u TV-serijama: "Jelena", "Lisice", "Ranjeni orao", "Urgentni centar" i "Sinđelići".

BONUS VIDEO: