Supruga Novaka Đokovića je u svom blogu jednom prilikom pisala na temu: "Kako sam otkrila šta je najbolje za moje zdravlje".

Osvrnula se na jedan od najpopularnijih napitaka otkako postoji svet - kafu.

- Ne pijete kafu? Baš nikad? Čak ni ujutru? Sigurno? Kako onda ostajete budni ceo dan - pitala je Jelena pratioce i otkrila da ni ona ne konzumira kafu.

Foto: Profimedia

 

- Ne koristim kofein ni u kakvoj formi. Čak ni u zelenom čaju. Možda kafa ne predstavlja porok za većinu ljudi, ali meni je porok sve što bi moglo da kod mene izazove zavisnost koje ne bih mogla da se oslobodim. Nikad mi se nije dopadala pomisao da izgubim kontrolu nad svojim telom - navela je Jelena.

- Ako ne koristim kofein, kako bih se opustila, održala fokus i ostala budna, šta je alternativa? Malo sam istraživala i dobila mnogo dobrih ideja i predloga. Pronašla sam svrhu u promeni načina razmišljanja o hrani, vežbanju, zdravlju generalno. Sve je dobilo više smisla kada sam uložila više vremena kako bih to bolje razumela.

Foto: ATA images

 

Jelena je drugom prilikom otkrila da je probala kafu, ali pre mnogo godina.

- Nije mi se dopala. Zapravo, povraćala sam cele noći posle toga. Probala sam i cigaretu, pa povraćala celu noć. Probala sam i alkohol, povraćala tri dana i oslabila četiri kilograma za to vreme. Probala sam bar nekoliko puta - rekla je Jelena iskreno.

Ovim su njeni dani isprobavanja "navika odraslih" bili završeni. Jelena kaže da nije mogla sebe da natera da joj se bilo šta od toga dopadne.

BONUS VIDEO: